MAЖИ: Ако не сакате да се ПОСРАМОТИТЕ во сексот во НИКОЈ случај не го правете ОВА!

Loading...

Не е ретка појава некој да се посрамоти во сексот, особено ако прв пат спие со некоја девојка. Но, со оглед на фактот дека после тоа тешко ќе ја вратите самодовербата подобро е таа ситуација да се избегне.Мажите често сакаат да се прават важни кога се сексуалните вештини во прашање, но често реалноста е поинаква. Затоа внимавајте што правите! Еве кои грешки најчесто ги прават мажите:
Тивок играч
Многу голем број на мажи се многу тивки во текот на односот. Иако никој не очекува животинско викање, сензуалните воздишки покажуваат дека уживате и дека не ви е страв тоа да го покажете.
Брза предигра
Веќе слушнавте дека мажите сакаат на брзина да ја поминат предиграта, и да поминат на односот. Но, во реалноста предиграта е многу важна за вистинско возбудување на жената, па слободно продолжете ги бакнежите.
Внимавајте на прстите
Пенетрација со прстите е чест облик на предигра. Но, мажите често знаат да загубат контрола. Воопшто не ги следат невербалните знаци и не знаат кога треба да забават.

 

Фокусираност само на еден дел од телото
Никако немојте да се сконцентрирате само на еден дел од телото. Откако завршивте со бакнување на вратот преминете на градите, а потоа на клиторисот. Не се задржувајте премногу на едно место.
Недостаток на нежности по „груба игра“
Ако партнерката сака малку груба игра во текот на одоносот, ваша задача е да и ја пружите. Но кога ќе се смират страстите, покажете ја нежната страна. Прегрнете ја и нежно допирајте ја по лице.
Фокусираност само на Г-точката
Иако Г- точката е клучна за уживање на понежниот пол, сепак не треба да ви биде опсесија. Дури и да не успеете да ја пронајете, не ги заборавајте останатите делови на телото. Мажите често сакаат да се прават важни кога се сексуалните вештини во прашање, но често реалноста е поинаква. Затоа внимавајте што правите! Еве кои

loading...
Loading...