Медот и кафето- ќе ви помогнат брзо да се ослободите од кашлицата!

Loading...

Медот и кафето ќе ви помогнат да се ослободите од кашлицата!Ирански научници откриле природен лек против здодевната кашлица кој делува брзо. Тие откриле дека медот и кафето делуваат благопријатно на кашлицата.Хроничната кашлица и по инфекцијата знае да биде упорна и долго да ги мачи пациентите во текот и на неколку недели, а лекарите препишуваат разни лекови за нејзино смирување.
Во истражувањето биле направени три групи од кои на две групи им се давале стандардни лекови, а на третата група им давале комбинација од 20 грама мед помешан со 3 грама инстант кафе. Оваа доза е давана на 8 часа во тек на седум дена.

 
Резултатите на групата со медот и кафето дале одлични резултати против упорната кашлица во споредба со скапите и штетни лекарства против кашлицата.Кашлицата се смирила или видно се намалила, а овој природен лек многу побрзо делувал од лековите.
Начин на подготовка:
По примерот на ова истражување се советува да се измеша една супена лажица мед со една кафена лажица инстант кафе. Добро да се изматат во кремаста смеса и да се испијат, а после тоа може да се земе една чаша млака вода. Медот и кафето се земаат три пати на ден до смирување на симптомите на кашлицата.
РепубликаИрански научници откриле природен лек против здодевната кашлица кој делува брзо. Тие откриле дека медот и кафето делуваат благопријатно на кашлицат

loading...
Loading...