Металург прави смена на генерации

Директорот на женскиот ракометен тим на Металург, Филип Христов, за „Дневник“ изјавува дека во услови кога е криза, треба полека екипата на направи смена на генерациите, сето тоа треба да прерасне во вистински квалитет.„Металург последниве 3-4 години имаше концепт со ангажирање млади и недоволно афирмирани ракометарки. Сакаме да им дадеме шанса, што требаше да придонесе и за поголем интерес на младите за тренирање ракомет. Сега веќе почнуваат да стасуваат нашите играчи и сметаме дека во услови кога е криза, треба полека да направиме смена на генерациите, а она што Металург го има како потенцијал за неколку години треба да прерасне во вистински квалитет“ вели Христов за „Дневник“.
Екипата на Металург има одлична политика на ангажирање на млади и талентирани ракометарки, а таа се состои од скаутирање, потоа доколку ракометарката има потенцијал во себе, им се нуди стипендиски договори, а потоа ги става во сопствениот калап на тренирање и усовршување.
Извор/Фото: „Дневник“
Целата сторија можете да ја прочитате ТУКА.„Металург последниве 3-4 години имаше концепт со ангажирање млади и недоволно афирмирани ракометарки. Сакаме да

Пронајдете не на следниве мрежи: