Мила е стара само шест дена а веќе ја чека стипендија и работа!

Loading...

Најсреќниот христијански празник Божиќ вчера највесело се славел во домот на Владиќеви.За прв пат се роди живот во градскиот сообраќај, во оваа историја.
Синоќа Андреј Младеновиќ, член на Привремениот орган во Београд и Драгомир Спасиќ, директор на ГСП „Београд“ им поклониле новогодишно пакетче на Милица и Милан сестрата и братот на новородената Мила, додека на Мила и донеле нова количка.
ГСП се потрудиле да и обезбедат стипендија за школување на малата Мила и можност да се вработи, додека Дирекцијата за јавен превоз и дарувала бесплатна годишна карта на нејзината мајка Маша.
Маша и Никола се веќе осум години во брак, а после родената Мила нивната куќа полека станува тесна.
„Имаме две соби и едно WC а покрај нас петорица тука живее и мојот татко Душан. Сите живееме од мојата плата па најмногу би бил среќен кога Маша би се вработила. До пред пола година работеше како готвачка во еден Клинички Центар но нажалост доби отказ“.
Навистина би сакале да изградиме уште две соби и да купиме еден автомобил- кажува Никол кој веќе четири години работи во техничката служба во Клиничкиот центар. За да дојдат до пари тие продаваат нешто од својот имот.За прв пат се роди живот во градскиот сообраќај, во оваа историја.
Синоќа Андреј Младеновиќ, член на Привремениот орган во Београд и Драгом

loading...
Loading...