Министерството за финансии го осудува оштетувањето на државен имот

Loading...

Министерството за финансии го осудува вандалското однесување и оштетување на државен имот. Ова е нивната реакција по вчерашните протести при кои зградата на министерството беше оштетена.Во продолжение ви ја пренесуваме реакцијата во целост.
„Почитувани,
Во однос на вчерашните протести пред заградата на Министерството за финансии, при кои беше оштетена со боја фасадата на зградата, би сакале да посочиме:
– Министерството за финансии го почитува неприкосновеното право на граѓаните за мирен протест, но го осудува вандалското однесување на поединци кои оштетуваат државен имот изграден со парите на граѓаните на Република Македонија.“Во продолжение ви ја пренесуваме реакцијата во целост.
„Почитувани,
Во однос на вчерашните протести пред заградата на Министе

loading...