Мислел дека не го гледаат: Ја ограбувал бензинската со провидна кеса на глава!

Loading...

Наивниот крадец Џејми Нил ограбил една бензинска пумпа во Британија, но уапсен е два дена после тоа, врз основа на снимката од сигурносната камера.
Британецот ја извршил кражбата маскирајќи  се со  провидна каса на глава. Од бензинската украл неколку шишиња сок, а уапсен е само два дена врз основа на снимките.
Покрај „совршеното маскирање“ Нил во кражбата имал соучесник со сличен коефициент на интелигенција Гарет Талеј(20). Тој му се заканувал на продавачот со мобилниот телефон за кој тврдел дека е пиштол. За да биде полошо телефонот во текот на кражбата засветел. Работникот го забележал тоа и веднаш ја повикал полицијата. Ограбувачите успеале да побегнат и со себе да земат само неколку шишиња сок.
Тие во меѓувреме се осудени на две години затвор. Во судскиот процес ја признале кражбата и рекле дека пред кражбата биле во домот на Нил каде пиеле алкохол и се дрогирале, па потоа решиле дека ќе ја ограбат најблиската продавница.
Наивниот крадец Џејми Нил ограбил една бензинска пумпа во Британија, но уапсен е два дена после тоа, врз основа на сни

loading...
Loading...