Издвојуваме

Издвојуваме

Мобилниот телефон го прослави својот 45-ти роденден – Motorola Dynatac 8300 беше претставен на 3-ти април 1973 година

Мобилниот телефон месецов го прослави својот 45-ти роденден. Motorola го претстави првиот пренослив телефон во светот – Motorola DynaTac и покажа како функционира на 3-ти април 1973г. Во 2017 година, […]

Издвојуваме

Во присуство на претставници на медиумите, педијатри, фармацевти, технолози, дерматолози и останати блиски соработници, „Алкалоид“ го одбележа почетокот на кампањата планирана по повод 40-годишиот јубилеј на еден од водечките брендови на компанијата – добро познатиот „Бекутан“.

Во присуство на претставници на медиумите, педијатри, фармацевти, технолози, дерматолози и останати блиски соработници, „Алкалоид“ го одбележа почетокот на кампањата планирана по повод 40-годишиот јубилеј на еден од водечките брендови […]

Издвојуваме

“Embrace the Speed of change” – Претставени новите портфолија на Lenovo и Lexmark во Скопје!

Светот на технологијата се менува со неверојатна брзина, а како резултат на тоа бизнисите не смеат да си дозволат да ја чекаат иднината, тие мора да рагираат брзо на промените […]

Издвојуваме

46% од луѓето пишуваат на својот смартфон додека возат – Глобалното истражување на Моторола нè предупредува за нарушувањето на балансот помеѓу животот и нашиот смартфон

Во декември 2017 година, Моторола спроведе истражување на територијата на четири континенти во едни од највлијателните точки на технологијата во моментот – Бразил, Индија, САД и Франција. Истражувањето е глобално […]

Издвојуваме

Нова локација на Sport Vision во ГТЦ – приземје

Повеќе простор за поголем избор и подобро потрошувачко искуство во Sport VisionОвој четврток, 01.03.2018, ќе се случи официјално отворањена новата продавница на Sport Vision во Градскиот Трговски Центар на приземје.Спорт […]

Издвојуваме

Филип Петровски: Нашата душа, гордост и патриотизам се поголеми од сите споменици

Браќа и сестри Македонци,Нашата душа, гордост и патриотизам се поголеми од сите споменици.Ние сме горда нација и затоа и ги подигнавме овие спомен обележја.Нашата душа не можат да ни ја […]

Издвојуваме

Роса Школи за родителство – современ начин за справување со сите предизвици на идните родители

Здравото семејство, како примарна група во општеството која овозможува сигурност, чувство на припадност и емоционална блискост на своите членови, е од суштинско значење за правилен раст и развој на децата.Под […]

Издвојуваме

Излези од кутија…. Сѐ е прекрасно! Мејс го слика општеството со ноти

Сара Мејс повторно докажа дека креативноста ја има во безброј облици, а инспирацијата ја црпи од времето во кое живее. Овој пат, Сара објави две нови песни „Излези од кутија“ […]