Мислите дека во Скопје метежот е ужасен? Погледнете го ова лудило!

Денот на благодарноста,  за американците е голем празник, на кој семејствата кои живеат на стотици или илјадници километри, се собираат заедно за да го прослават.Оваа снимка од воздух го покажува сообраќајниот колапс и километарска колона на автопатот 405.
„Има причина зопто се вика автопат 405: ти требаат 4или 5 часа за да стигнеш каде било“, пишува еден корисник на Фејсбук.
Се очекува 49 милиони луѓе да преминат најмалку 80 километри за да стигнат на семејниот ручек.
Денот на благодарноста се прославува на четвртиот четврток во ноенври, а во САД има некогаш и поголемо значење од Божиќ.
Овој празик се прославува од 17 век, кога 46 британски доселеници дошле во Плимонт во Масачусетс и со припадниците на племињата на американските Индијанци Вампаноаг вечерале од плодовите на жетвата, односно го одбележале првиот семеен празник.Оваа снимка од воздух го покажува сообраќајниот колапс и километарска колона на автопатот 405.
„Има причина зопто се вика автопат 405

Пронајдете не на следниве мрежи: