МИСТЕРИЈАТА на Бермудски триаголник: Откриен е ИЗГУБЕН ГРАД со огромни пирамиди и сфинги!

Loading...

Двајцата научници, Пол Вајнцвајг и Паулина Залицки, ја истражувале областа во близина на брегот на Куба. Благодарение на опремата за работа под вода, потврдија дека на дното на океанот се наоѓа огромен град.
Станува збор за антички град во кој има неколку сфинги и најмалку четири огромни пирамиди како и други бројни градби.
Изгубениот град се наоѓа во познатиот Бермудски триаголник. Научниците веруваат дека овој комплекс е изграден пред повеќе од 6.000 години.
На блогот Terra Forming Terra се наведува дека кубанскиот подводен пирамида комплекс е потопен кога нивото на морето се зголемило кога земјата потонала и станала морско дно. Ова во целосно одговара на легендата за Атлантида.
Сепак, за да може со сигурнода се тврди дека е откриена локацијата на Атлантида, мора да се чека на понатамошно испитување и конкретни научни докази.Благодарение на опремата за работа под вода, потврдија дека на дното на океанот се наоѓа огромен град.
Станува збор за антички град во кој

loading...
Loading...