Мистериозна радио станица веќе 4 децении емитува иста шифрирана порака!

Loading...

Мистериозна радио станица позната под името „Buzzer“ емитува ист сигнал и порака повеќе од 40 години, поточно од 1970 година. Пораката U-V-B-7-6 прочитана е на карактеристичен руски акцент, а по неа следи серија кодови составена од зборови и броеви кои никој не знае што значат. Откако ќе се прочита пораката, карактеристичното зуење на радио фреквенцијата се враќа и трае неколку месеци. Многу луѓе ја имаат преслушано пораката но нејзината суштина се уште е таjна. Не се знае дали станува збор за руска воена тајна, или пак е нешто друго во прашање. 
Имено, станува збор за радио станица со непознато потекло. Звукот се емитува на фреквенцијата 4625 kHz и секој може да ја слушне. Со години се сметало дека се емитува од близна на Москва но во септември 2010 година локацијата се променила, односно сега доаѓа од западна Русија. 
За сега пораката е тајна, а звукот слушнете го на следниот ЛИНК.Откако ќе се прочита пораката, карактеристичното зуење на радио фреквенцијата се враќа и трае неколку месеци. Многу луѓе ја имаат преслушано порака

loading...
Loading...