Мистериозни кругови низ штипските полиња

Loading...

Нашата земја, Македонија е полна со мистерии за кои сеуште нема објаснување. Некои се истражуваат уште многу одамна, а некои допрва почнаа да се истражуваат. 
Така е и со појавата на мистериозни кругови во полињата во Штипскиот предел на нашата територија. 
На каналот Youtube, се појави видено снимка од искусен параглајдер, кој додека уживал во височината снимил интересни кругови во полињата во Штипско. 
„Летам од 2004-та и сум летал на цела Македонија. Никогаш не сум видел ништо слично! Ова е снимено з авреме на пробен лет над Крабинци, штипско, во саботата на 1-ви јули 2012-та година“, изјавил параглајдеристот. 
Откако се појави ова видео, некои веруваат дека е дело на вонземјаните, како и многуте други појави на полиња ширум светот. Други, кои не веруваат во вонземјани, велат дека е дело на некој тамошен земјоделец, кој можеби намерно или не, направил едно уметничко дело во штипските полиња. 
За сега никој кој ја истражува оваа тематика не отишол на местото каде што се снимени овие кругови, да направи истражување од што всушност се создале круговите во штипските полиња. Останува отворено прашањето, дали навистина е дело на вонземјани, кои најверојатно ја посетиле и нашата територија или е дело направено од човечка рака. Нашата земја, Македонија е полна со мистерии за кои сеуште нема објаснување. Некои се истражуваат уште многу одамна, а некои допрва почнаа

loading...
Loading...