Младен Динкиќ сведочел 4 часа за „Галеника“

Поранешниот министер за економија во Србија Младен Динкиќ денес сведочел 4 часа во истрагата за случајот „Галеника“. Тој е сослушан за организиран криминал во својство на сведок.
Односно истрага која се води против поранешниот генерален директор на „Галеника“ Ненад Огненовиќ и поранешниот претседател на управниот одбор Дејан Бацковиќ како и уште еден осомничен дека ја оштетиле „Галеника“ и прибавиле противправна имотна корист за компанијата Велефарм и други поврзани претпријатија. 
За ова сведочеа и Иван Дачиќ како и високиот функционер Бранко Ружиќ. 
Притоа, обвинетите се теретат дека направиле штета поголема од 75 милиони евра. 
Во кривичната постапка против поранешниот директор и уште девет обвинети наскоро треба да започне судење. 
 Тој е сослушан за организиран криминал во својство на сведок.
Односно истрага која се води против поранешниот генерален директор на „

Пронајдете не на следниве мрежи: