Мојот Алвин ми почина во раце, сакаше нешто да ми каже, но не можеше!

Loading...

Алвин ми почина во раце. Тој сакаше нешто да ми каже, но не можеше.Загреб: Мојот Алвин ми почина во раце, сакаше нешто да ми каже, но не можеше. За него би го дала целиот свој живот. Со него поминав низ се. Ќе отидам и јас горе, па кога не можевме да живееме во реалноста, таму сигурно ќе бидеме заедно, напишала Викторија Јакуш-Мејарец на својот facebook профил, и додала дека тој не починал, дека е жив и само спие.
Да потсетиме, се верува дека се убиени Алвин Хорватиќ (23) и Дејан Вучковиќ (20), кои беа во врска со Викторија пред Бошко Шапиќ (21), кој е осомничен за нивното убиство. Шапиќ денес е приведен на судење во Карловац, под сомнение дека на 2 ноември извршил двојно убиство во Војишници.
Вики раскажува језиви случувања кои му претходеле на убиството. Алвин, претходните денови и напишал на Викторија на нејзиниот фејсбук профил „Мојата убава трудница“, се уште не се знае колку е тоа точно, инаку еден час пред убиството Викторија се допишувала со Бошко на фејсбук. На нејзиниот статус кој го објавила во 21:22 во саботата „Не сум пијана, знам што сакам“ Бошко и одговорил „после толку блекови не сум толку сигурен“.
А бамбус? Го коригирала таа, па продолжиле со конверзацијата кој е всушност пијан.
Нејзината тетка Јасна, во овие моменти и е најголема поддршка.
Ова е голема трагедија за четирите семејства, Вики е во лоша состојба,на инфузија. Тешко го поднесува притисокот. Луѓето ја навредуваат, ја нарекуваат убиец. Не знаеме како да и помогнеме, да се смири. Сепак Алвин и умре на раце. Сочувствуваме со семејствата на починатите. Мора да се биде способен да се справи со оваа болка.
На обвиненијата и навредите, Викторија им вратила „Само вие обвинувајте ме, тој ми почина во раце,на никој друг туку на мене. Не сте биле таму и не знаете ништо. Само тој ми беше се, покојниот Алвин. Три години бев со него во врска и ми е прв дечко, никој не знае како се чувствувам. Пробав се да се спречи,но беше посилно од мене“.Загреб: Мојот Алвин ми почина во раце, сакаше нешто да ми каже, но не можеше. За него би го дала целиот свој живот. Со него поминав низ се. Ќе отид

loading...
Loading...