Мојсоски: Покажавме дека Македоија може да се носи со велесили

Наумче Мојсоски се збогува со настапите за македонската ракометна репрезентација.По денешниот прием во АМС, тој испрати благодарност до поддржувачите ипорака за помладите генерации.
-Благодарност до Агенцијата и Владата на Република Македонија што долги години беше покрај нас, ни помогна во развојот на овој спорт кој сега моментално е и на прво место. Оваа селекција, овие момци кои вчера покажаа дека ракометот уште е број 1 во оваа држава, покажаа дека може оваа генерација уште со некои подмладувања и видовме дека Македонија како една мала држава и една мала нација може да се носи со секого, со едни големи велесили и се надевам дека ќе продолжи тоа. Јас 18 години сум репрезентативец на нашата држава, а мислам дека идните генерации ќе продолжат да го негуваат тоа. Нашиот сон можеби  не се оствари, но младите мора да го продолжат тој континуитет, рече Мојсоски.По денешниот прием во АМС, тој испрати благодарност до поддржувачите ипорака за помладите генерации.
-Благодарност до Агенцијата и Вла

Пронајдете не на следниве мрежи: