Момците повеќе патат за поранешната девојка

Loading...

Иако е тешко да се поверува, истражувањата покажале дека мажите страдаат повеќе од жените за своите поранешни партнерки (особено првата љубов)!
Една голема британска студија покажа дека еден од пет мажи со задоволство и се враќа на својата прва љубов. Покрај тоа, дури 20 отсто од машките испитаници отворено признаа дека тие планираат да се вратат кај првата љубов!
Истата студија покажа дека жестокоста на првата љубов многу повеќе тлее кај машкиот пол – 14 отсто од испитаниците всушност дошле во контакт со првата љубов и се обиделе да ја оживеат страста. Покрај тоа, една од шест момчиња одржуваат редовни контакти со поранешните партнерки.
Жените многу поретко сакаат да му се вратат на поранешниот партнер, открива студијата, но четири од десет анкетирани жени се надеваат дека ќе му се вратат на своето екс момче. Двата пола често ги користат социјалните мрежи за да го обноват контактот со нивните поранешни партнери.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Иако е тешко да се поверува, истражувањата покажале дека мажите страдаат повеќе од жените за своите поранешни па

loading...