Морничаво: Две деца и 6 лица загинале кога врз нив се срушила зграда

Loading...

Најмалку шест лица, од кои две помлади од 18 години, загинале кога во предградието на Париз по експлозија се срушила една четириспратна зграда, а најверојатно причината за експлозијата било течење на плин. Најмалку шест лица, од кои две помлади од 18 години, загинале кога во предградието на Париз по експлозија се срушила една четириспратна зграда, соопштила локалната служба за вонредни ситуации.
Помеѓу рушевините од зградата во местото Рони- су- Боа на североисток на Париз прво биле пронајдени тела на две жени, едно десетгодишно дете, како и момче на возраст помеѓу 14 и 18 години.
Подоцна пожарникарите во текот на истрагата пронашле уште две жртви,додека две лица и понатаму се водат како исчезнати, рекол градоначалникот на Рони- су- Боа, Клод Капијон.

Противпожарната  служба објавила дека во несреќата сто така биле повредени 11 луѓе, од кои четири потешко. Мештаните наведуваат дека експлозијата, која се случила вчера околу 7 часот наутро, била толку силна што се затресле околните згради.
Најверојатната причина за експлозијата е проток на плин, изјавил францускиот министер за внатрешни работи Бернар Казнев, кој го посетил местото на несреќата. Најмалку шест лица, од кои две помлади од 18 години, загинале кога во предградието на Париз по експлозија се срушила една четириспратна зград

loading...
Loading...