MSN Messenger заминува во историја!

Loading...

Популарниот MSN Messenger се појави во 1999 година и оттогаш беше едноставен сервис за размена на пораки. Подоцна, со развојот на технологијата додадени се опции за разменување на фотографии, бројни игри, но и видео повици.  На 31 октомври, софтверскиот гигант ќе се укине и во Кина, како единствената земја во која активно сеуште се користи. За огромен број на корисници, Messenger се укина во 2013 година, кога Мајкрософт го купи Скајп. Нивната намера беше да ги поразат тогашните популарни сервиси AIM и ICQ.На 31 октомври, софтверскиот гигант ќе се укине и во Кина, како единствената земја во која активно сеуште се користи. За огромен број на корисници,

loading...
Loading...