Музички ѕвезди пејат кавери во емисијата „КАВЕРВИЛ“ на Драган Б. Костиќ

Loading...

популарниот радиски проект “Кавервил” со легендарниот водител Драган Б. Костиќ ја стартуваше својата втора сезона од емитувањето на радио мрежа од 15 радио станици низ цела Македонија. Од 4 јули стартуваше популарен серијал “КАВЕРВИЛ хитови на летото” во кој популарни личности ги пејат своите омилени хитови во акустична студиска верзија, а Б. раскажува стории за нив. Досега дел од емисијата беа и Џон Илија Апелгрен, Бени и “Нон Стоп”, Дуке Бојаџиев, Тумбао Салса Бенд,  Сашко Коцев, Дарко Панчев, а вчерашната емисија беше посветена на Мики Јовановски – Џафер во која музички го прославивме неговиот 65-ти роденден (во прилог линк). Џафер се потсети и ги отпеа омилените хитови од опусот на “кралот на рокенролот”, Елвис Присли. Истотака, радио станиците од секој град, со свој познат лик од градот делегираат и свој хит на летото, избран од слушателите.
            Во овој серијал кој ќе трае до средината на септември, гости на Драган Б. ќе му бидат и други познати личности и бендови кои ќе пејат кавери, а на крајот од оваа лајв музичка компилација ќе се избере хитот на летото.Од 4 јули стартуваше популарен серијал “КАВЕРВИЛ хитови на летото” во кој популарни личности ги пејат своите омилени хитови во акустична

loading...