МВР молчи, ударните тупаници на Спасовски ликуваат за нападот врз Тодор Петров

Loading...

СДСМ и СОРОС денес покажаа дека се против поставувањето на крстот во Бутел, а најповиканиот за инцидентот во кој беше претепан Тодор Петров никаде го нема.
 Претседателот на Светскиот Македонски конгрес, Тодор Петров, по осветувањето на крстот во скопски Бутел бил претепан. Неофицијално, околу 12:30 часот Петров бил нападнат во угостителскиот објект „Казабланка“ во близина на Скопски саем.
Цели шест часа по насилничкиот чин, нема никаков одговор од МВР со кое сега раководи Оливер Спасовски од СДСМ. За генералниот секретар на Зоран Заев многу е поважно себепромовирањето и своето интервју за албанската Шења.

Така, на официјалниот сајт на МВР не можеме да најдеме информација за било каква активност спроведена од министерството денес, туку интервју и неколку слики од Спасовски.
Поставувањето на камен-темелникот за новиот крст во општина Бутел ги активираше редакциите на СДСМ и Сорос кои жолчно застанаа против изградба на христијанскиот симбол кој е донација на Светскиот Македонски Конгрес.
Фејсбук страниците на СДСМ, на кои фан е и Спасовски лично денес лифтеруваа за претепувањето на Тодор Петров.

И ударните тупаници на СДСМ и Спасовски се радуваа на веста за претепувањето, па дури и продолжија со закани.

Наместо да работи она за што е платен, да ги спречи нарушувањата на јавниот ред и мир, како и физичките напади,  се заканува.
МВР досега требаше да излезе со соопштение до јавноста, со акција за наоѓање на сторителите, со осуда за овој чин. Но, ниту трага ниту глас од Спасовски од СДСМ.Претседателот на Светскиот Македонски конгрес, Тодор Петров, по осветувањето на крстот во скопски Бутел бил претепан. Неофицијално, околу 12:30 час

loading...
Loading...