На 30-ти јуни ќе се случи- ИНТЕРНЕТОТ ЌЕ ПАДНЕ!

Loading...

Се очекува на 30-ти јуни на полноќ да паден целата интернет мрежа.Научниците  пресметале дека 2015. година ќе мора да биде за секунда подолга отколку што би требало, бидејќи треба да се усклади атомското време со времето на земјата, поради се поспората ротација на нашата планета.Додавањето на оваа „престапна секунда“, во споменатиот момент, би можело да предизвика катастрофални падови на системот по целиот интернет, предупредуваат експертите.
Дополнителната секунда ќе биде вметната 26. пат од 1972, кога е направено првото додавање, по откривањето дека „атомското време“ оди пред „Земското“.
Кога се случи последното додавање во 2012 година имаше исто така катастрофални падови. 
А што ќе се случи на 30-ти јуни останува да видиме.Научниците  пресметале дека 2015. година ќе мора да биде за секунда подолга отколку што би требало, бидејќи треба да се усклади атомското врем

loading...
Loading...