НА ОВОЈ НАЧИН на секој можете да СПАСИТЕ ЖИВОТ: Нема да верувате КАКО може да спречите СИГУРНА СМРТ

Loading...

За да помогнете на личност која доживеала мозочен удар, во лежечка положба боцнете ја со игла на сите прсти на раката, и двете ушни школки, да потече крв.Смртта како последица на мозочен удар, може да се спречи со едноставен кинески метод за кој е потребна само игла, која ја има во секоја куќа. Најдовро би било да употребите медицинска игла, но може да помогне и обична, која пред употреба задолжжително треба да ја стерилизирате.
Знаевте ли дека вечерата пред спиење предизвикува мозочен удар? – Прочитајте ТУКА
Кога лицето ќе добие мозочен удар, мозокот не прима доволно кислород, што доведува до изумирање на мозочните келии. За да му помогнете на некој кој доживеал мозочен удар, најважно е таа личност да не ја поместувате и што побрзо да земете игла со која, во лежачка положба ќе ја боцнте на сите прсти од раката, и на ушите за да потече крв.
Имено, неопходно е да ги боцнете врвовите на сите 10 прсти, под ноктите. Ако нема крв, затегнете ја кожата и притиснете посилно за крвта да почне да тече. Пациентот ќе почне да се враќа во нормала штом ќе ги избодете прстите и тие почнат да крварат…

 

После тоа, масирајте ги ушите на лицето кое доживеало мозочен удар, додека не станат црвени, а за циркулацијата да биде подобра исто така боцнете ја секоја ушна школка два пати додека не се појават 2 капки крв.
После оваа прва помош, пациентот сигурно ќе се стабилизира, и дури тогаш треба да го однесете во болница.
Доматите помагаат во намалување на ризокот од мозочен удар…Прочитајте на следниот ЛИНК
Инаку ако користите обична игла, стерилизирајте ја со држење над оган .
Ова е традиционална кинеска метода која се користи со години . Кинеските експерти тврдат дека таа е 100% ефикасна и дека навистина може да помогне на некој кој доживеал мозочен удар да му го спаси животот.
Мозочниот удар е втор причинител за смрт во светот.
Прочитајте како да ги препознаете СИМПТОМИТЕ на мозочен удар, на следниот ЛИНК
Споделете ги со нас во коментари методите кои вие ги знаете, а помагаат во спречување на смрт од мозочен удар!Смртта како последица на мозочен удар, може да се спречи со едноставен кинески метод за кој е потребна само игла, која ја има во секоја куќа. Најдо

loading...