На Русија ѝ се закануваат санкции и во сферата на спортот!

ЕУ ја разгледува опцијата да воведе спортски санкции кон Русија, поради воениот конфликт во источниот дел на Украина.Затоа постои голема можност Русија да го загуби правото да биде домаќин на Светското првенство во фудбал во 2018 година.
Ова е координирана акција на членките од Г7, со цел да се оствари суспензија на учеството на Русија на големите културни, економски и спортски настани.
Од настаните во сферата на спортот, Русија би можела да остане без учеството во Формула 1, фудбалските натпревари на УЕФА, како и Мундијалот во 2018 година.Затоа постои голема можност Русија да го загуби правото да биде домаќин на Светското првенство во фудбал во 2018 година.
Ова е координирана

Пронајдете не на следниве мрежи: