На терен се екипите за проценка на штетите од поплавите

Екипите кои се задолжени да направат проценка на оштетените куќи, кои настрадаа во страшното невреме кое го зафати скопскиот регион во саботата веќе се на терен и вршат попис на штетите.Формирана e комисија за проценка на штетите која уште од вчера е на терен.
По извршената проценка средствата ќе бидат префрлени на граѓаните, а наскоро ќе почне и исплатата на еднократната парична помош за семејствата кои загубија некој член.Формирана e комисија за проценка на штетите која уште од вчера е на терен.
По извршената проценка средствата ќе бидат префрлени на граѓанит

Пронајдете не на следниве мрежи: