Најбизарните сообраќајни правила во светот!

Loading...

Каде секогаш морате да имате полн резервоар, каде не смеете да го врзете кучето за кровот од автомобилот, а каде пред стартување на автомобилот морате прво да погледнете дали случајно има некој под автомобилот!1.Германија
Додека се возите по автопат не смеете ниту во еден момент да останете без бензин
2.Алјаска
Забранетео е да го врзете кучето и да го возите на кровот од автомобилот!
3.Русија
Ќе платите казна доколку возите валкан автомобил!
4.Сан Франциско
Никако не смеете да го бришете автомобилот со валкани алишта!
5.Кипар
Забрането е да јадете било што и пиете додека возите, па дури и вода!
6.Охајо
Очекувајте казна доколку камерите забележат дека сте поминале повеќе од 100 пати низ централниот плоштад!

7.Данска
Неопходно е пред да го стартувате автомобилот да погледнете случајно некој да не се наоѓа под автомобилот.
8.Шпанија
Секогаш морате да имате дополнителен пар очила, дури и доколку едни веќе ностите на глава!
9.Алабама
Никако не смеете да возите со затворени очи!
10. Илиноис
Не мсеете никако да се пресоблекувате во автомобилот, освен во случај на пожар!
11. Грузија
Забрането е во било кој момент да возите низ детско игралиште!1.Германија
Додека се возите по автопат не смеете ниту во еден момент да останете без бензин
2.Алјаска
Забранетео е да го в

loading...
Loading...