НАЈДОБАР ДОКАЗ ДОСЕГА: Американски функционери признаваат дека ги создале ИСИС и Ал Каеда!

Приказните околу тоа како Америка вооружува терористи, секојдневно добиваат сѐ повеќе и повеќе докази.Видеото кое е направено од исечоци, прикажува дека високи функционери од Белата куќа изјавиле дека финансираат, опремуваат и тренираат терористи.
Американскиот сенатор Џон Мекејн во видеото говори како Хилари Клинтон опишала состанок во Белата куќа пред две години.
„На него сите во тимот на националната безбедност предложија да се наоружа ИСИС“ – вели Мекејн.
Друго видео го прикажува Барак Обама како на конференција во Белата куќа изјавува:
„Падот на Рамади ја галванизираше ирачката влада, затоа со дополнителни потези минатиот месец заповедав забрзување на обуките на ИСИС-овите сили, вклучувајќи ги сунитските племиња во ал-Анбар“.
Хилари во наредното видео изјавува дека луѓето против коишто тие се борат денес биле финансирани од самите нив пред 20 години.
Во продолжение погледнете ги останатите изјави на американските политичари од самиот политички врв за тоа како терористите се нивен производ:Видеото кое е направено од исечоци, прикажува дека високи функционери од Белата куќа изјавиле дека финансираат, опремуваат и тренираат терористи.

Пронајдете не на следниве мрежи: