Најдобри ледени коцки досегаСостојки:
За бисквит
6 јајца
6 лажици шеќер
2 лажици масло
3 лажици какао
6 лажици брашно
1 прашок за пециво
Прелив
100 г шеќер
200 мл вода
Крем
750 мл млеко
2 пудинга од ванила
1 лажица густин
10 лажици шеќер
250 гр маргарин
1 ванилин шеќер
Глазура
120 гр чоколадо за готвење
6 лажици масло
Подготовка:
Јајцата изматете ги со шеќерот, додадете масло и на крај брашното помешано со какаото и прашокот за печиво. Смесата претурете ја во плех и печете. Готовиот бисквит малку нека се олади, па прелијте го со преливот.
За преливот зовријте ја водата со шеќерот.
Крем:
250 мл млеко измепајте со пудингот и густин, а во останатото додадете шеќер и оставете да зоврие. Во топло млеко додадете ја смесата со пудинг. Сварете во густа крема. Изладете со повремено мешање. Во ладната крема додадете го пенасто изработениот маргарин со ванилин шеќер, миксајте малку подолго кремата да биде што по пенаста. Премачкајте врз бисквитот и ставете во фрижидер да отстои преку ноќ. Чоколадото и маслото стопете го на пареа.
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна и здрав начин на живот, диети и животни искуства, можете да најдете на НАЈАДИСЕ.МК како и на фан страната на Фејсбук, а може да станете и член од групата на Најадисе на Фејсбук каде може да споделите ваш омилен рецепт.Состојки:
За бисквит
6 јајца
6 лажици шеќер
2 лажици масло
3 лажици какао
6 лажици