Најголемата кинеска тајна: Мистериозни пирамиди за кои молчи Пекинг

Loading...

Овие пирамиди се откриени во провинцијата Шан-Сји, во т.н. Забранета Зона. Најимресивна е Белата Пирамида, која е дури два пати поголема од Кеопсовата во Египет. 
Фотографиите од овие пирамиди прв пат се појавуват во американските тајни воени регистри во 1945 година. Меѓу фотографиите има и приказни и исповеди на многу војници кои во Втората Светска Војна се нашле таму, но сите се заборавени.

 
Половина век подоцна, Кинеските власти за прв пат дозволиле пристап на почвата каде стојат пирамидите, итоа на германскиот писател Хартвиг чија пасија се пирамидите и слични објекти.
И покрај инсистирањето на кинеските власти, Хартвиг ги објавил фотографиите, па затоа до денес на апсолутно никому не се дозволува пристап до пирамидите.

 
Кинеските власти отишле до таму што на сите пирамиди засадиле дрвја, со цел да изгледаат како обични ридови. И покрај сите нивни обиди, многу сателитски снимки се цврст доказ дека овие пирамиди навистина постојат.
 
 
Фотографиите од овие пирамиди прв пат се појавуват во американските тајни воени регистри во 1945 година. Меѓу фотогр

loading...
Loading...