Најголемата колекција бесплатни е-книги отсега достапна за сите!

Универзитетот „Калифорнија Прес“ нуди колекција од бесплатни е-книги, објавени од периодот од 1982 до 2004 година. Во моментов јавноста има пристап до 770 книги, а колекцијата е прилично интересна, со додавање на нови наслови на одредено време.
 Креаторите на веб-страницата додадоа и втор страница за прелистување, која ги покажува само јавно достапните книги. Предноста на колекцијата е во тоа што има многу историски книги (особено од американската историја и историјата на Калифорнија), религиски и книжевни и меѓународни студии ( со голем избор на студии од Блискиот Исток, азиски студии и наслови од француски студии).  Креаторите на веб-страницата додадоа и втор страница за прелистување, која

Пронајдете не на следниве мрежи: