Најмасовниот сериски убиец во историјата на кого му се изгубил секаков траг!

Педро Алонсо Лопес од Колумбија попознат како „Монструмот од Анда“ според своите признанија е виновен за убиство на повеќе од 350 девојчиња, стари околу 8 и 12 години, во Еквадор, Перу и Колумбија.Многу веруваат дека вистинската цифра е далеку поголема. После 16 години поминати во затвор во Еквадор, и 5 години во душевната болница во Колумбија, во 1998 е излечен и пуштен на слобода.
Монструмот кој тврди дека повторно ќе убива штом ќе ја дофати слободата оттогаш му се губи секаков траг. Никој незнае дали негде му стигнала заслужената казна или и понатаму неказнето си шета низ запуштените краеви на Јужна Америка.
Лопес е роден во 1948 во Колумиското место Толмија, како седмо од 13-те деца на сиромашна проститутка во најнесреќниот период на граѓанска војна. Неговата мајка во осмата година го исфрлила на улица, откако го фатила како има секс со неговата сестра, и оттогаш тој би препуштен на самиот себе. Започнал да гладува, проси и како што тврди и самиот во повеќе наврати бил жртва и на сексуално злосторство.
На своите 18 години отишол во затвор поради кражба на автомобил. Таму доживеал и групно силување. На истите што го малтретирале им се осветил така што тројца од 4-ца убил, а после напуштањето на затворот започнал со голема крвава одмазда.

Им требаше по 15 минути да умрат. Бев доста внимателен.
-Јас сум човек на векот. Мене никогаш никој нема да ме заборави. – се пофалил Монструмот.
– Жртвите ги барав насекаде. Најчесто барав девојчиња со одреден изглед на лицето- убав и невин. Требаше да биде добра девојка. Понекогаш ги пратев и по 2, 3 дена и чекав да остане сама. Ќе ја залажев со некој поклон а потоа ќе ја изнесев надвор од градот. Ги носев на едно тајно место каде ги чекаше спремен гроб. Понекогаш во него стоеа и тела од поранешните жртви. Ги галев, се до сорите додека не излезеше сонцето. Тоа ме возбудуваше. Потоа ги присилував на секс, па со рацете им го фаќав вратот и ги давев.
Им требаше по 15 минути да умрат. Бев доста внимателен. Останував со нив подолго дури не се уверам дека се мртви.
Кога ќе ме пуштат на слобода пак ќе го правам истото- вели монструмот.
Познато е дека после првите неколку убиства во Еквадор го фатиле, тамошните Индијанци го откриле, фатиле, мачеле и го закопувале со земја до вратот. Меѓутоа некои христијански мисионери успеале да го ослободат и му помогнале да побегне, а после тоа тој си ја продолжил својата ужасна работа. Многу веруваат дека вистинската цифра е далеку поголема. После 16 години поминати во затвор во Еквадор, и 5 години во душевната болница во Колумбиј

Пронајдете не на следниве мрежи: