Најмладиот градоначалник во светот има само 4 години

Loading...

Четири годишниот Боби Тафтс е градоначалник на американскиот град Дорсет. Имено, секоја година во овој град се извлекува барем едно име на личност од шешир, а тој што ќе биде извлечен следните 12 месеци ќе ја врши функцијата градоначалник. Па така ова момче е извлечено оваа година.
„Тој е неверојатен. Тој многу убаво зборува и гледа директно во лице.“- вели Кети Шмит, која живее во овој град оддамна.
Градоначалникот сака да си игра, сака да танцува, да пее и да разговара, а особено ужива кога лови риба.Тој дури има и девојка која се вика Софија.Четири годишниот Боби Тафтс е градоначалник на американскиот град Дорсет. Имено, секоја година во овој град се извлеку

loading...