Најмладиот пензионер има само 1 година!

Loading...

Ова девојче, на нејзини 57 години, кога ќе може да ги подига своите уплати, ако редовно дотогаш одвојува по 2000 динари, месечно ќе добива околу 197.000 приватна пензија во наредните 20 години.Едногодишно девојче е најмладиот пензиоенр во Србија, пренесуваат српските медиуми. Нејзината мајка одлучила уште од сега да уплаќа по 2000 динари месечно во доброволен пензиски фонд, за да и ја осигура староста на својата ќерката.
Ова девојче, на нејзини 57 години, кога ќе може да ги подига своите уплати, ако редовно дотогаш одвојува по 2000 динари, месечно ќе добива околу 197.000 приватна пензија во наредните 20 години.
Просечната уплата на приватна пензија во Србија изнесува околу 4000 динари, додека минималната, во повеќето фондови е 1000 динари. Сега во доброволните пензиски фондови штедат вкупно околу 180.700 луѓе. Едногодишно девојче е најмладиот пензиоенр во Србија, пренесуваат српските медиуми. Нејзината мајка одлучила уште од с

loading...
Loading...