Најпопуларните мобилни телефони во историјата

Мобилниот телефон минатата недела го прослави својот 40 роденден, а за многумина неговото пронаоѓање е еден од најважните изуми во последните 100 години. Погледнете кои модели на телефони  беа најпродавани од  1978 година до денес.

На убедливо прво место е Nokia 1110. Овој телефон е продаден во неверојатни 250 милиони примероци од 2005 година до денес. На второ место е Nokia 3210, додека третото место е за Nokia 1200 од 2007, која е продадена во 150 милиони примероци.

Погледнете ја цлосната листа на најпродаваните 20 мобилни телефони на сите времиња:
1. Nokia 1110
2. Nokia 3210
3. Nokia 1200
4. Nokia 5230
5. Nokia 3310
6. Nokia 2600
7. Motorola Razr V3
8. Nokia 1600
9. Nokia 1208
10. Nokia 6010
11. Nokia 5130
12. iPhone 4S
13. Motorola C200
14. Motorola StarTAC
15. Nokia 3100
16. Nokia 6230
17 & 18. Samsung Galaxy SII and SIII
19. iPhone 3GS
20. Nokia 2650Мобилниот телефон минатата недела го прослави својот 40 роденден, а за многумина неговото пронаоѓање е еден од најважните изуми во последните 100 г

Пронајдете не на следниве мрежи: