Намаз за лепче со лук: Немате претстава колку е вкусно!Состојки:
5-6 чешниња
200 гр крем сир
100гр путер
свежи зачини, босилек, рузмарин, мајчина душичка, кој што сака, може да се стават и сушени зачини
малку сол
половина лажица бибер
малку чили пиперчиња
Припрема:
Лукот исчистете го, зачините свежи измијте ги и исушете, путерот оставете го малку да се омекне.
Во блендер ставете ги сите состојки и миксајте додека не стане хомогена смесата.
Има совршен мирис и вкус.
Може да се замрзне и да стои до 3 месеци, а во фрижидер може да стои 1 недела, но нема „да преживее“ толку. 🙂
Добар апетит.
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна и здрав начин на живот, диети, здрави напитоци, животни искуства и сл. можете да најдете на НАЈАДИСЕ.МК, како и на фан страната на Фејсбук.Состојки:
5-6 чешниња
200 гр крем сир
100гр путер
свежи зачини, босилек, рузмарин, мајчина душичка