Вкусот на малите Рафаело бомбици подразбира да потонете во еден уникатен рецепт – комбинација на слатки млечни производи споени во смеса која никогаш не можете да ја заборавите.Добра вест, внатрешниот крем од омилените рафаело бомбици можете да ги подготвите и сами, а истиот можете да го употребите на илјадници различни начини.
Од него можете да направите неверојатно сочни торти, сами да ги направите оригиналните бомбици,мафини…
Потребни состојки:
70g кокос
400g кондензирано млеко
200g путер
200g бело чоколадо
Подготовка:
1. Растопете ги путерот и белото чоколадо на тивка температура со постојано мешање за да се не запечат.
2. Потоа, додадете го кондензираното млеко и мешајте.
4. Потоа додадете го кокосот и уште еднаш добро измешајте.
5. Така подготвениот „Рафаело“ крем ставете го во сад и чувајте го во фрижидер.
3 до 4 часа или употребете го веднаш за подготовка на некој сочен благ рецепт.Добра вест, внатрешниот крем од омилените рафаело бомбици можете да ги подготвите и сами, а истиот можете да го употребите на илјадници различни на