Вкусно и кремасто. Совршен ручек со било кој прилог. Состојки:
500 гр пилешки гради
250 гр шампињони
150 мл павлака
100 гр гауда кашкавал
3 јајца
1 чешне лук
Начин на подготовка:
Пилешкото исечете го на коцкички, посолете и ставете бибер.
Пропржете го во тава со маслиново масло па додадете ги печурките исечени на листови.
Посолете, ставете бибер и додадете го ситно исецканиот лук.
Наредете во тепсија па прелијте со мешавината од јајца и павлака.
Посипете со рендан кашкавал и печете во загреана рерна на 180 С 20 минути.
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна и здрав начин на живот, диети и животни искуства, можете да најдете на НАЈАДИСЕ.МК како и на фан страната на Фејсбук, а може да станете и член од групата на Најадисе на Фејсбук каде може да споделите ваш омилен рецепт.Состојки:
500 гр пилешки гради
250 гр шампињони
150 мл павлака
100 гр гауда кашкавал
3 јај