Народни средства против забоболка

Loading...

Толчиме еден лист од киселец, за да омекне и го ставаме меѓу болниот заб и усните.Корен од тегавец
Завиткан во газа убаво измиениот корен од тегавец се става во увото од страната на која се наоѓа болниот заб.
Свинска сланина
Меѓу болниот заб и устата се става парче свежа свинска сланина.Според тврдењата на народните лекари, по 15-20 минути болката отапува.
Брезови пупки
25 грама брезови пупки се залеваат со 125 милилитри домашна ракија и се остава да стои 10 дена на топло место.Едно памукче натопено со таа тинктура се става на болниот заб.
Повеќе на najadise.mkКорен од тегавец
Завиткан во газа убаво измиениот корен од тегавец се става во увото од страната на која се наоѓа болниот

loading...
Loading...