НАРОДНИ ВЕРУВАЊА: Секој ден од неделата има своја намена. Еве која е таа!

Loading...

Секој ден од неделата има свое значење. Прочитајте кој ден е најдобар за работа, а кој за одмор…Понеделник е среќен ден за нова работа, но не и за големи патувања.
Во вторник не се прават крштевки, не се венчава и не се перат алишта.
Среда е ден за пост, за чиј период жените не треба ништо да прават.
Четврток е добар за почеток на нова работа.
Петок е ден за завршување на започнатото и тогаш ништо не се позајмува.
Сабота е несреќен и задушен ден, кога се спомнуваат починатите.
Недела е време за одмор и не треба ништо да се работи.Понеделник е среќен ден за нова работа, но не и за големи патувања.
Во вторник не се прават крштевки, не

loading...
Loading...