НАТО планира да испрати војници во источна Украина

Андерс Фог Расмусен изјави денеска дека ќе биде побарано од лидерите на НАТО оваа недела да создадат подготвена сила во источна Украина, со цел да им се помогне на земјите членки да се бранат против заканите од Русија.Затоа неколку илјади војници на НАТО ќе се ротираат во земјите членки на Алијансата.
Расмусен нагласи дека НАТО нема да го прекрши договорот со Русија од 1997, со кој се ограничува присуството во источна Украина.
Останува да ја видиме реакцијата на Русија за овој потег.Затоа неколку илјади војници на НАТО ќе се ротираат во земјите членки на Алијансата.
Расмусен нагласи дека НАТО нема да го прекрши договоро

Пронајдете не на следниве мрежи: