НАТО усвои план за формирање на брзи ударни единици стационирани близу Русија!

Loading...

Лидерите на земјите членки на НАТО на вториот ден од самиотот усвоиле план за формирање на брзи ударни единици кои ќе бидат стационирани на Истокот од Европа. Тоа било соопштено на конфернецијата за новинари. 
Па така генералниот секретар на НАТО Андреас Фог Расмусен го кажал планот. Истакнал дека воените планови детално ќе бидат разработени. А уштен не е договорено каде ќе бидат сместени ударните трупи. Но заинтересираност да бидат домаќини покажале Полска и Романија. 
„Нато ќе биде присутен на Источна Европа и тоа е јасна порака за Москва“ истакна Расмусен. 
Вчера во текот на првиот ден на самиотот во НАТО било најавено дека ударните единици ќе бидат составени од неколку илјади припадници на копнени, поморски и воздушни сили, ќе има команден штаб. 
Денес се очекува и да се донесе одлука за проширани европски и американски санкции кон Русија. Попладне се очекува да се обрати и Барак Обама. Тоа било соопштено на конфернецијата за новинари. 
Па така генералниот секретар на НАТО Андреас Фог Расмусен го кажал планот. Истакнал

loading...
Loading...