Научниците тврдат дека пронашле вонземјани!

Loading...

Ова е можеби најголемото откритие на 21 век – истражувачки балон во атмосферата пронајде организми кои „немаат потекло од земјата.“Лондон – Откритие кое ќе го промени светот!
Британските научници соопштиле дека пронашле докази за вонземјански живот, и тоа во атмосферата на нашата планета. Тим на истражувачи испратиле атмосферски балон во стратосферата, на висина од 27 километри, и со негова помош собрале примороци од биолошки организми , за кои тврдат дека може да дошле само од свемирот.
Семе на животот
Тимот на научници тврди дека е на прагод на доказот дека семето на животот постои во целиот свемир и дека метеоритите го разнесуваат по планетите, каде еволуира ако постојат услови за живот.
Атмосферскиот балон кој научниците го пратија на висина од три Монт Евереста, содржел стерилни микроскопски слајдови, кои се изложени во атмосферата само на полна висина од 27 километри. Кога примероците се донесени на Земјата, научниците откриле микроскопски алги на сите слајдови. Според нивните зборови тоа може да биде само форми на живот кои немаат потекло од Земјата.
Како и кај секое научно истражување одма се појави скептици, кои тврдат дека биолошките ентитети кои се пронајдени во стратосферата, дошле до таму така што ги донела некоја силна ерупција на вулкан или силни ветрови.
Одговор на скептицизмот
Професорот Vikramasinge, има јасен одговор на тие тврдења.
– Според тоа што го знае науката честичките од оваа големина можат да се префрлат од Земјата во стратоосферата со некоја силна вукланска ерупција, која се случила неколку дена пред да се земат примероците. Такви ерупции немаше.
Ова е доказ дека семето на животот постои во целиот свемир и дека метеоритите го разнесуваат по планитите.  Мали се, но не се зелени…Микроскопски организми од свемирот.

Не набљудуваат од далечина?
Во есенската сезона во програмата за Центарот за промоција на науката беше отворена темата: „Каде се вонзејмјанците?“ Учесници биле астрономот Бранислав Вукотиќ, Војо Антониќ и Мирослав Костиќ од друштото кое се занимава со евидентирање на НЛО во Србија. Најмногу заинтересираност кај публиката предизвика Антониќ, кој во своето излагање истакна дека ако постојат вонземјани, сигурно не набљудуваат од далечина, исто како што ние ги набљудуваме животните во зоолошка градина.Лондон – Откритие кое ќе го промени светот!
Британските на

loading...
Loading...