НЕ МОЖЕА ДА ИЗДРЖАТ: Америка ги укина првите санкции кон Русија!

Loading...

Дојде до првиот случај за укинување на санкциите кон Руската Федерација од страна на САД, пренесуваат руските медиуми.Станува збор за компанијата Coursera, која нуди решенија од областа на образованието, поточно станува збор за електронска образовна платформа на која американските власти ѝ дозволија да работи на Крим.
Како што пишуваат руските медиуми, ова е прв случај за укинување на санкциите кон Русија од страна на САД откако почна војната со санкции помеѓу двете земји.
Компанијата ќе ја обнови својата работа на Крим, а ваквата одлука е резултат на заедничките напори на руските и американски образовни институции.
Многу технолошки компании трпат губитоци поради санкциите, а меѓу нив се наоѓаат и светските гиганти како што се Apple, Google, Hewlett-Packard, Steam, Dell, Visa, PayPal, MasterCard и други.Станува збор за компанијата Coursera, која нуди решенија од областа на образованието, поточно станува збор за електронска образовна платформа на ко

loading...