Не очекува ли ново поскапување на горивата

Loading...

Со новата одлука на Регулаторната Комисија за енергетика, малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се зголемуи за 0,50 ден/лит во однос на цената утврдена со Одлуката од 22.01.2018 година и со тоа цената на ЕУРОСУПЕР БС- 95 изнесува 68,00 ден/литар што значи уште едно поскапување. Сепак, цената на дизелот остана иста, но сепак периодов ја надмина границата од 60 денари.
За помалку од шест месеци горивата поскапеа за 15 денари.
Останува да видиме дали не чека ново поскапување со наредната одлука на РКЕ. Сепак, цената на дизелот остана иста, но сепак периодов ја надмина границата од 60 денари.
За помалку од шест месеци горивата поскапеа за 1

loading...
Loading...