„Не сум к*рва, јас сум пансексуалка“: Прочитајте зошто оваа девојка има секс со секого!

Loading...

Дали го знаете значењето на зборот пансексуалност? Прочитајте што за себе вели девојката којашто тврди дека е пансексуалка.Ова е исповед на една Британка која тврди дека е „пансексуалка“. Таа се вика Фарана Кан, а ова е нејзиниот обид да објасни што тој поим воопшто значи.
„Отсекогаш знаев дека сум пансексуалка. Во раните години бев свесна дека мојата привлечност кон луѓето не е лимитирана со нивниот пол, но не знаев како да го објаснам тоа. Кога имав 12 години, мојот пријател кого го привлекуваа момчиња и девојки, ми објасни што значи да се биде бисексуален. Како што минуваа годините, моето знаење се прошируваше и открив дека постојат многу различни полови идентитети“ – вели таа.
Пансексуалноста набрзо влегла во нејзиниот речник и таму и останала.
Затоа Фарана реши да ги разоткрие работите.
Да се биде пансексуален е исто како да се биде бисексуален – постојат само два пола. Иако поимите се преклопуваат, „пансексуалноста“ и „бисексуалноста“ значат две различни нешта. Бисексуалноста се дефинира како привлечност кон два пола, на само мажи и жени. Префиксот „пан“ доаѓа од грчкиот јазик и значи „сѐ“ или „секој“. Пансексуалците ги привлекуваат сите видови на луѓе, без разлика на родот, полот, претставувањето.

Постојат неколку родови и додека некои транс-луѓе не спаѓаат во традиционалната поделба, некои спаѓаат. На пример, додека бисексуална жена ја привлекуваат мажи и жени (родени како такви), мене ме привлекуваат луѓе кои се од истиот пол во којшто се родени, транс-луѓето, оние што не се идентификуваат ниту како мажи ниту како жени, тие со „флуиден род“.
Пансексуалноста е само уште еден збор за промискуитетност
Тоа што сум пансексуална, ме прави да бидам полисексуална, не полиаморична. Баш како што можете да бидете моносексуални (ве привлекува само еден пол) и полиаморични (имате желба за повеќе од една романтична или сексуална врска во исто време), можете да бидете полисексуални и моногамни. Дури иако сум полиаморична, со тоа што ме нарекуваат промискуитетна, сѐ уште повеќе открива за таквите луѓе отколку за мене.Ова е исповед на една Британка која тврди дека е „пансексуалка“. Таа се вика Фарана Кан, а ова е нејзиниот обид да објасни што тој поим

loading...
Loading...