Ќе барате уште!Состојки:
– 500 гр пилешко бело месо
– 2 помали изрендани тиквици
– 2-3 млад кромид
– 3 – 4 лажички ситно исецкан коријандер
– 1 чешне лук
– 1 лажичка сол
– половина лажичка бибер
– маслиново масло
Начин на подготовка:
Пилешкото, тиквиците, кромидот, коријандерот, лукот, солта и биберот исечкајте ги многу ситно и помешајте ги во еден сад. Смесата би требало да содржи доста вода која ќе ја пуштат тиквиците. Направете топчиња или мини плескавици од смесата која ја добивте.
Загрејте малку масло на умерен оган. Полека спуштајте ги топчињата во тава и печете околу 20 минути. Свртете ги неколку пати за да се испечат од сите страни и чувајте ги во рерна се додека не поруменат.
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна, здрав начин на живот, диети, напитоци и сл. можете да најдете на НАЈАДИСЕ.МКСостојки:
– 500 гр пилешко бело месо
– 2 помали изрендани тиквици
– 2-3 млад кромид
– 3 – 4