Неколку часа по повлекувањето на папата гром удри во базиликата Св Петар

Loading...

Вчерашната вест дека папата Бенедикт XVI се повлекува од својата функција моментално одекна низ целиот свет. Но истиот ден, само неколку часа покасно, Ватикан дочека вистинско чудо.
Во текот на вчерашниот ден, Рим го погоди олуја, со јак дожд, а гром удри во куполата на базиликата Свети Петар! Ова е прв папа после цели 600 години кој ја напушта функцијата по своја волја.
Со својата одлука тој ги шокираше сите верници низ целиот свет, но и своите кардинали кои велат дека треба брзо да дејствуваат во наоѓањето на замена на папата, со цел да не го дочекаат Велигден без папа. Како и да е, Бенедикт вели дека ја дал својата оставка бидејќи смета дека е така најдобро за сите.
Фото: ReutersВчерашната вест дека папата Бенедикт XVI се повлекува од својата функција моментално одекна низ целиот свет. Но истиот

loading...