Неколку села во Македонски Брод отсечени поради полава

Loading...

Силните дождови и невремето предизвикаа поплави во нколку села во Македонски Брод, кои се отсечени од синоќа, без електрична енергија и вода за пиење.  Тие велат дека водата од реките Ковачка и Бенческа се излеале од своите корита и поплавила куќи, продавница, мотел, дел од фабрика и црквата Свети Илија.
На социјалните мрежи споделуваат фотографии и видео од моменталната ситуација во селата.  Тие велат дека водата од реките Ковачка и Бенческа се излеале од своите корита и поплавила куќи, продавница, мотел, дел од фабрика и црквата Свети

loading...
Loading...