Нема повеќе умирање од рак-научниците открија дека лекот е во цревата

Loading...

„Сите тумори на различни ткива и органи може да се убијат со силна дози на хемотерапија и зрачење, но проблем е што со  третманот на метастазирани тумори пред се’ се убива пациентот”.Решението кое би можело да овозможи лекување на речиси сите видови на рак, дури и оние во напредна фаза, би можело  да се наоѓа во нас самите, односно во нашиот дигестивен систем, тврдат американските експерти.
Имено, дигестивниот систем е тесно грло во хемотерапијата. Лекување на рак со хемотерапија е како наводнување на растенијата со противпожарно црево. Ако растенијата ги наводенувате премногу, може да ги  убиете.
Прочитајте повеќе за ова откритие тука
 Решението кое би можело да овозможи лекување на речиси сите видови на рак, дури и оние во напредна фаза, би можело&nbs

loading...
Loading...