Ненаспаноста го претвора мажот во секс-лудак!

Loading...

Излегува дека хроничната ненаспаност кај мажите влијаe негативно врз сексуалното однесување, бидејќи најмногу им влијае врз ерекцијата.Ноќните птици или оние кои и да сакаат не можат да се наспијат целосно, страдаат од намалување на желбата за секс. Некои мажи почнуваат потешко да постигнуваат целосна возбуда, а други развиваат една особенасостојба наречена сексономија.
Сексономијата е варијација на лунатизмот, при која човек речиси постојано сонува секс за време на спиењето, а потоа не се сеќава на ништо. Понекогаш, пациентите коишто страдаат од сексономија можат се претворат во вистински месечари, да станат агресивни и на сон да предизвикаат физичка штета на партнерот или на други блиски.
Во некои случаи ваквите состојби можат да доведат и до проблеми со законот – познати се преседани во кои сексуалните лунатици напаѓаат на спиење жени и ги силуваат. Според лекарите, оваа состојба неминовно се одразува врз психата и телото на човекот.
Причините за појавата се наоѓаат во премногу тешкото и напнато секојдневие, во склоноста кон работохолизам, земање наркотични стимуланси и други нешта, кои се рефлектираат директно врз квалитетот и квантитетот на спиењето.Ноќните птици или оние кои и да сакаат не можат да се наспијат целосно, страдаат од намалување на желбата за секс. Некои мажи почнуваат потешко да

loading...