НЕПРАВДА: Наместо да страда за убиството, тој ги влече сите за нос!

Ладнокрвниот убиец на Тијана Јуриќ, Драган Ѓуриќ (34), уште најмалку две недели ќе остане во Специјалната болница во Централниот затвор во Белград, каде што треба да се заврши психијатриското вештачење за неговата психичка состојба.Според српските портали, тој веќе две недели се наоѓа во болницата каде што треба да се утврди дали свесно го извршил убиството.
„По завршувањето на набљудувањето и вештачењето, резултатите ќе бидат проследени до обвинителството во Суботица. Истовремено се вршат и други вештачења“, наведува извор кој е близок до истрагата.
Експертите ќе го прегледаат и мобилниот телефон на Ѓуриќ, а ќе се провери и содржината во неговиот компјутер.

Досега се испрашани пријателите и родителите на Тијана, а во понатамошната истрага ќе биде сослушано и лицето кое го има пронајдено мобилниот телефон на Тијана, кој се наоѓал на патот кон Зрењанин.
Исто така, ќе даде исказ и личноста која му правела друштво на Ѓуриќ непосредно пред да го изврши грозоморното убиство.
Да потсетиме, Тијана по убиството  беше закопана на напуштена депонија, на патот помеѓу Алекса Шантиќ и Чонопља.Според српските портали, тој веќе две недели се наоѓа во болницата каде што треба да се утврди дали свесно го извршил убиството.
„По

Пронајдете не на следниве мрежи: