Неверојатна приказна за проколнатиот автопат: За 7 години се случиле 2.000 несреќи, на возачите им се покажува…

Loading...

Имено станува збор за автопатот од Нова Градишка до Лужани! Како и тунелот кај свети Марко кај Карловец.Во последните 7 години во критичните 40 километри се случиле 2.000 сообраќајни незгоди.  Граѓаните даваат различни објаснувања.
Станува збор за автопатот од Нова Градишка до Лужани! Како и тунелот кај свети Марко кај Карловец.
Веќе е позната урбаната легенда дека возачите во тој дел гледаат жена во црно и слушаат детски плач.

 
„Возачите раскажуваат дека нешто се појавува во текот на ноќта и тие заспиваат. Им се покажува жена па потоа ја снемува. Притоа, таа жена стопира а нема всушност никој. Па, сите се обидуваат да ја најдат а тоа им го одвлекува вниманието“ раскажува Нада една од жителите.
 „Тој пат е проколнат“-додава.
Исто така возачите раскажувале како им се гаси радиото, се чувствуваат парализирано, автомобилот не им се двожи правилно.  Тунелот Свети Марко направен е под гробишта, па токму затоа жителите велат дека ги вознемирува починатите и дека има некаква поврзаност. Во последните 7 години во критичните 40 километри се случиле 2.000 сообраќајни незгоди.  Граѓаните даваат различни објаснувања.
Станув

loading...
Loading...